Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

Αρχικό κείμενο συνέλευσης

ΑΜΦΙΣΒΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΣ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ


Είμαστε φοιτητές/τριες του πανεπιστημίου Ιωαννίνων που θέλουμε να αμφισβητήσουμε και να απορρίψουμε κάποιες από τις υπάρχουσες κοινωνικές δομές, αλλά κυρίως να χτίσουμε τα θεμέλια για άλλες. Για αυτόν τον λόγο, καθιερώσαμε μια ανοιχτή συνέλευση, συλλογικοποιώντας έτσι τις ανάγκες και τις αμφισβητήσεις μας. Είμαστε ετερόκλητα άτομα τα οποία νοιώθουμε την ανάγκη της ακηδεμόνευτης ελεύθερης έκφρασης, μέσω της οποίας επιδιώκουμε να αλλάξουμε όλα όσα μας καταπιέζουν.


Ξεκινώντας από το πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα από το τμήμα φυσικής, στο οποίο φοιτούμε, έχουμε να πούμε ότι η μετάδοση της γνώσης είναι πολύ μικρότερη συγκριτικά με αυτήν του άγχους. Επίσης, η καλλιέργεια της ελεύθερης σκέψης και της κριτικής ικανότητας είναι μηδαμινή. Ακόμη χειρότερα, οι έννοιες του ανταγωνισμού και του προσωπικού κέρδους, οι οποίες προωθούνται συστηματικά από ορισμένους καθηγητές, έχουν αντικαταστήσει αυτές του συναγωνισμού και της αλληλεγγύης.

Η αυθεντία τους όμως τελειώνει, εκεί που αρχίζει η δική μας αμφισβήτηση.

Όσον αφορά την κοινωνία, η οποία περιέχει φυσικά το πανεπιστήμιο ως υποσύνολο, είναι προφανές ότι βρίσκεται σε αναβρασμό. Οφείλουμε να αντιληφθούμε πως αυτό δεν είναι απλά αποτέλεσμα της απάνθρωπης πολιτικής των τελευταίων χρόνων, αλλά εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του καπιταλιστικού συστήματος, το οποίο τρέφεται με δάνεια και αίμα ντόπιων και μεταναστών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι μεγάλο μερίδιο  ευθύνης φέρει και ο άνθρωπος ο οποίος δρα σύμφωνα με τη λογική της απάθειας και του ατομικισμού και δεν αντιλαμβάνεται τα δεινά που προκαλούνται λόγω της εκμετάλλευσης του ανθρώπου από άνθρωπο.


Η προσπάθεια του ριζικού μετασχηματισμού της κοινωνίας, ξεκινάει από την αλλαγή του ίδιου μας του εαυτού και συνεχίζει μέσω της βελτίωσης της καθημερινότητας μας.

Στοχεύουμε στο μικρό και επιδιώκουμε το μεγάλο!

Οδηγοί αυτής της προσπάθειας θα είναι η διαρκής αυτοκριτική και η αμφισβήτηση των ίδιων μας των εαυτών. Υπερασπιζόμαστε την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων καθώς και αυτή μεταξύ των διαφορετικών φυλών. Δηλώνουμε αντί-σεξιστές και αντί-ρατσιστές. Πιστεύουμε ότι η δράση πολλών προσωπικοτήτων, μακριά και πέρα από ιεραρχικές και εξουσιαστικές δομές, θα γίνει χείμαρρος διεκδίκησης και ανατροπής.

· Να γίνει το πανεπιστήμιο χώρος ελεύθερης έκφρασης και σκέψης.
·Να γεμίσουν οι σχολές ακηδεμόνευτες συνελεύσεις!

Η αμφισβήτηση είναι το όπλο μας
και η φαντασία η σφαίρα.ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ανοιχτή συνέλευση κάθε Δευτέρα και ώρα μία στο αμφιθέατρο του φυσικού.


blog:autonome-ph.blogspot.gr
e-mail:autonome-ph@hotmail.com